TAŞOVA

Günlük Siyasî Mahalli Gazete

f -tTCSl llARlç IIFIt CON

r

V. ftİLLrjjEL69 25/5/1984 Cuma ^

Sahibi vc Yazı İşlerini Yöneten Ali RIZA GÜN AVDIN

Sorumlu Müdür :

Kemal CEYLAN

Dizgi vc Baskı :

YENİ TAŞOVA MATBAASI Hüscyinaitun Pasajı Kat - 1 : 347 TAŞOVA

^Gazotemiz Basın AhlAk Tasasına uymayı taahhüt eder.

. J.1 . İ^l. "Jl . ' Vnx^ma» abanma: <f\’c varsa JojrulultuJır ; dojr

jruiuL şajar sanma!

Bize Göre

Sel into-ijlu

Dil Üzerine

Dil. İnsanlartt) birblrlcrlyle unlanmasını sağlayan hassas bir üryandır. !!c*r şeyde ol- du0u «i.bl» anlaşmada da cn sâde, en kısa ue en (alinin edici olanı lertlh edilir. İkiyle olar- sa rahat konuşur insan.

Bir köylünün, özellikle ağız farkı belirgin olan köylünün resmi makamlarda derdini un- İtilirken, kendinden yüksek gördüğü kişilerle konuşurken çektiği zahmeti onlara sormalı, iyi anlamak İçin.

l.n rahat konuşma, içinden yeldiği gibi konuşmadır, öyle konuşursa deşarj olur in- san. I tıbi rahat konuşmak diye, müstehçen. torbiyesiz, edepsiz konuşmayı kasdetmiyoruz. İnsan, içinde bulunduğu toplumun benimsedi- yi kurallarına, örfüne, usulüne, inançlarına ters düşmeyecek şekilde ııe nihai konuşmalı- dır demek İstiyoruz.

Dilde sadeleşme, yalnız Arapça ııe Farsça kelimeleri çıkarmak şeklinde anlaşılır ue kulla- nılırsa, batıdan gelen sözcük ue deyimleri tama- men çıkaramazsak o zaman sadeleşme lafta kalır. Hele, kökü no doğudan, ııe bandan ue ne de bizden olduğu anlaşılmayan acayip ke- limeler kullanılırsa İşimiz tamamdır. Ânlıya- madığımız kelimelerin anlamını uo imlâsını hiç bir lııyattu bulamazsak ııe yapacağız? I i- sammızda banlara pek haklı olarak «uydur- maca:» deniliyor.

Kökü şöyle- böyle belli de olsa, lisanımızın kurullarına ııysa da millete mal olmamış sözcükleri kullanmak abesle iştigaldir. Aynen bıınuıı yibi kökıı doğudan ue batıdan, nere- den olursa olsun, millete mal olmuş söz- cükleri kullanmamakta ısrar etmek de lüzum- suz bir gayrettir.

Boşuna «anadili» denmiyor. İnsanın en i- yi dil öğretmeni anasıdır. İler mesleğin kendi- ne has sözcükleri, deyimleri nardır. Bizim u- ııaınızdan sonra öğrendiğimiz sadece bunlar- dır.

Kendimizi zorlayarak konuşmak uo yaz- mak gereksiz zahmettir. Azaptır, öztürkço ko- nuşacağım diye bazı sözcüklerin Artıpçası İle uydurukçasıııı uoya Lütincesi ile Turkçesini farkında olmadan ardanla kullananı çok gör- müşüzdür.

Bu tür konuşma ue yazına, akıcılığı uu rahatlığı rahatsız etmektedir. Akıcılığı ho/ma- sak bile dinleyenler yorulmakta, rahatsız ol- maktadır. Ihı zahmetler neye?

(Devamı S. 4 dc)

m

ilçe merkezi ve köylerindeki Kur’an Kurslarında bitirme imtihanları yapıldı.

İlçemiz Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kurs- larında 1983- 198-'» öğ- renim sezonu tamam- landı.

İlçemizdeki Kız ve

YORUM

Birçok başarılı ça- lışmaları ile halkın tak- dirini kazanan lınaııı - Hatip Lisesi öğrencileri, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri iki ayrı hadis yarışması ile. ba- şarı zincirine bir yeni- sini daha eklemiş oldu- lar.

Hadis Okuma ya- rışması ilçemizde i 1 k defa yapıldı. Bu tür çalışmalar, bir yenilik- tir, başlangıçtır. Bun- dan sonraki yıllarda da sürmesini bekliyoruz.

«Hadis Yarışması* aslında büyük bir faa- liyettir. Halk-Üğrenci- öğretmen birlik vo be- raberliğinin en belirgin örneğidir. Böyloce, 1- mam Hatip Lisesi öğ- rencilerinin ne denli ba- şarılı oldukları da göz- ler önüne serilmiş oldu.

Yarışmanın, bu tip faaliyetler için bir ör- nek olmasını diliyor, yarışmayı hazırlayan öğretmen vc yarışmacı- lara başarılarının deva- mını temenni ediyoruz.

Erkek Ktır’an Kursla- rının vamsıra, Beleri ve Destek Kasabaları ile. Mercimek ve Yu- karı Baraklı köylerinde devam etlen kursların ilki. Belevi Kasabasın- da tamamlandı. 10 Ma- yıs 19&'» günü yapılan imtihanda. 10 öğren- cinin 10*sı da başarılı oldu. 1 8 Mayıs günü ise Destek Kasabasında tamamlanan kursun imtihanında. 11 öğren- cinin hepsi de başarılı oldu.

Ütc yandan ilçe- mize bağlı Y. Baraklı köyünde 21 Mayıs günü yapılan imtihanda, 17 öğrencinin tümü başa-

rılı oldu. 22 Mayıs gü- nü Mercimek köyünde yapılan imtihanda, 21 öğrenciden 17* si başarı gösterdi. Buradaki 4 öğrenci ise hafız olmak için öğrenim görüyor- du.

Merkez Kuran Kur- su’nun 23 Mayıs günü yapılan yıl sonu imti- hanında, ı9 öğrenciden '»2* si başarılı oldu. 7 öğrenci ise hafızlık için çalışıyordu. Yine Mer- kez Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin dün ya- pılan yıl sonu imtiha- nında, 25 öğrencinin 21 ‘i başarılı oldu. Bu kursta da •'* öğrenci ha- fız olmak için öğrenim görüyordu.

I. Hatip Lisesi öğrencileri, Merkez Camiinde ikinci bir defa Hadis yarışması düzenlediler.

Çarşamba günü, 1- mam- Hatip Lisesinde öğrenci ve öğretmenle- rin huzurundu badis o- kuma yarışması düzen- leyen imam Hatip Li- sesi öğrencileri tl ün de Merkez Gömünde ikindi namazından sonra ikin- ci bir Hadis Yarışması düzenlediler.

Birinci yarışmaya katılan Öğrenciler, bu kez cemaat huzurunda yarıştılar. Değerlendir- meyi, meslek dersleri

öğretmenlerinden; Mus- tafa Çay, Millisin Öz- kan, Özdeınir Taş, ve Arif Güdül yaptı.

Yarışma cemaat tarafından ilgiyle iz- lendi. öğrencilere he- diyeleri de cemaat ta- rafından verildi

Halkımızın çok be- ğendiği yarışına sonun-

(Devamı S 4. do)

Bu ıj((t l'cuut

MEUIİi;/

«*771 'in . —r»-»— «—«»-t-?» >rr« ff., „. ., «L,„ n m

Sayfa : 2

YENİ TAŞOVA

Cumartesi 26/5/1984

Fırtınadan, Issız Adaya

Bir feryat bu v |j

Duymaz kimseler

öyle bir kalp böndeki 0

Bürünmüş fırtınalı sessizliğe Her vurulan hançer yarmış biçâre gönlümü j Sitemlerim saplanıyor geceye... <}

Bir duvar gibiyim anlatılamayan duygularla örülmüş/ avuçlarımda yakalamak İslerken gi- zemli gerçeği. davullar çalınıyor zurnasız.. midemde.../ her tarafım çirkin ışıklar İçinde. İsyan bayrakları asılmış gözlerime..

SUSMUŞ AĞLIYORUM AĞLAMAYAN BEYNİME

Tik tak.. TIK TAK...

İşliyor saatim durmaksızın

Çırpınıyor ak bir güvercin düşüncelerimde

Kanadına kan damlamış

Kıpkızıl olmuş bembeyaz göğsü

Bir eziklik içimde sö<üp atamadığım/ neyin peşindeyim ben/ neyin peşindeydim bunca yıldır/ niçin en saf tohumları kıraç tarlalarda ziyan ettim / çirkini güzelleştirdim kıskandı güzelliğini...

♦ÇATLADI KÜHEfLANLAR UTANMADI DOĞURAN KISRAK»

Yaradan öyle yaratmış ki ruhumu Benliğim İçten, ben dıştan Koklattık ölümü, çirkefi, batağı yıllardır Yine de /.kılmadı, bozmadı sükutunu Dayanmıyor lâkin artık bedenim Diyor ki bir ses:

“Hazırla, hazırla tabutunu!0

Dinliyorum şimdi dalgaların sesini hışırtısı- nı yaprakların rüzgârsız/ Islanmayacağım her yağmurda artık ağlamayacağım gözyaşında bo- ğulsam bile/ . sımsıkı kitlendim kenetlendim yalnızlığa açılmaz oldu açılmayacak kapım

YAŞAMAK??? NİÇİN? NİYE? YAŞAYAMADIKTAN SONRA??

Duymuyorum, görmüyorum bilmiyorum Hissetmek.? Bana göre değil..

Zehlre doydum, her yanım yılan ısırığı Soru işaretlerine soru soruyorum artık!..

Levent Kara

Geç kalma!!!

Birgun geleceksin biliyorum!

Gözlerin gozyaşıyla tanışmış Dimağın bomboş, ruhunda sonsuz bir açlık Bana muhtaç, saflığa özlemle B'rgun geleceksin biliyorum...

Levent KARA

Suma Sohbetleri

JHu9taf.ii '~ötmlz

İmam -Hatip

ÜÇ AY OTURAN

Hz. İbrahim Alcyhisselam, misâfirsiz oturmazdı ya, bir se- ferinde üç gün kaldı. Sözüne bağlı kalıp büylccc oturması, ona bir gurur getirmişti. Kendi kendine :

Allah'ın yanında değerim çoktur. «Sofrada misâfirsiz o- turınnm» demiştim, işte otur- muyorum.

ken bir ırmağı yürüyerek geçti- ler.

Yemekte arkadaşı :

Hele ki geldin, dedi. Üç aydan beri bu dudaklarımdan bir lokma geçmemişti içeri. Mi- safir bekliyordum.

Hz. İbrahim :

—Üç ay mı? diye sormak- tan kendini alamadı.

Hz. İbrahim’in bu kıvanç- lanması üzerine Cebrail geldi ve seslendi:

Ey İbrahim, aldanıyor- | sun. Bu konuda sen daha yüce- lerini görmeyi diler misin? Çık, şöyle dolaş hele.

Hz. İbrahim, kendinden u- tandı. Sonra yoluna devam etti. Ertesi günü bir başka adamla karşılaştı. Bu adam da yemek sı- rasında iki aydan beri oldu- ğunu söyledi. Hz. İbrahim yine utandı. Ertesi günü, kumların ortasında seccadesinde başka bir adam gördü. Bu yeni arkadaşı kim olduğun bilmeden Hz. İbra- him'in önüne düştü. Eve gider-

Evet, üç aydır açım.

Çok şükür Allah’ıma, kar- nım doydu. Sana yalvarıyorum, bu nimetin hakkı için benim is- teğimi kabul et, ölmeden, bir kcrecik bile olsa razıyım. Hz. 1 İbrahim'i göster bana. Son di- leğim budur.

Hazrcti İbrahim şaşırmıştı. Kendini bildirsin mi, bildirme- sin mi? Yine Cebrail geldi:

—Bildir kendini İbrahim.

Hz. İbrahim kendini bildir- di. İki arkadaş kucaklaştılar. Ge- ri dönerken Hz. İbrahim şöyle diyordu:

Bir daha kendini beğen- mek mi? Tövbeler tövbesi.

Hazırlayan : ATMACA 12 3 4 5 6 7 8

1- Kazaya uğrayan 2- Bir meyve— İngilizce evet 3- Bir usta- lımın yanında sun.ıt öğrenmek is- teğiyle çalışan kimse— Radyumun simgesi 4- Gidiş, yol 5- Eski çağ- lardan toprak altında kalıp taşlaş-

mış hayvan ve bitki parçalan 6- Turistik bir gölümüz— .Mağara 7- TEBSİ Balık tutma araçlarından 8- Renksiz, güçlü ışık vererek ya- nan bir gaz

YUKARIDAN AŞAĞIYA

1- Tank Buğra’ hıın TV’ye ak- tarılan ünlü eseri 2- Bir çeşit diş Seste bir perde 3- Bir hayvan 4- Eskiden kadın savaşçıya verilen ad 5- Ur 6- Bir hitap sözü 7- İlçemi- ze bağlı bir köy 8- Bir erkek is- mi-Eski dilde ekmek

GEÇEN BULMACANIN CEVABİ

Soldan Sağa : l- Derebeyi 2- Alelusül 3- G.VB-Hare 4- İşaret 5- Sn -örek i 0- Tn-Lat 7- ARŞE Ki 8* KACNİF

Yukarıdan Aşağıya: 1- Dağıstan 2- Ela-Nara 3* REBl-SC 4- El Şölen 5- Buhura G- Esaret 7- Yü- rek 8- iletişim

İNCELEM E— A R A ŞTIRM A

Türk Dili’nin Tarihi Gelişimi

ömjüı özdemit

TÜRKÇE ÛÛRET MENİ

-47-

i) MİLI-1 EDEUl YAT DEVRİ TÜRKÇESİ

Vatanın düştüğü tehlikeleri güzleri ile görüyor, buna çareler arı>ordu. Vata- nın bütünlüğü için, birleştirici unsurların başında, dilin geldiğini önemle kavramış- tır. Uunuıı için, hikâyeleri milliyetçiliğe dayalı milli bir dille vücuda getirmiştir. Ömer Seyfettin için, «Konuştuğu Türkçeyi sever, konuştuğu lisanı yazar ve bu güzel İstanbul Türkçesini herkese öğretmeye ça- lışırdı.» diyerek, şuurlu bir dilci olduğunu göstermesi bakımından çok önemlidir.

Ömer Seyfettin, Türkçenin büyüklü* ğünc çok güvenen ve inanan şahısların ön- de gelen simalanndandır. Bu inancını, bü- tün Turan’da çokluğu teşkil ederler. Ara- larında başlıca büyük milletler yoktur. İs- tanbul'dan kalkan bir adam, Azerbaycan, Kafkasya, Türkistan yoluyla Mançuriyc kadar Türklerin arasında, Türkçe konuşa- rak gidebilir.» diyerek, Türk dilinin büyük- lüğünü göstermek istemiştir.

Târihi hadiselere baktığımızda en çok dil milliyetçiliğimiz dikkati çeker. En önemli milliyetçiliğimiz dil milliyetçiliği- dir. Türk dili târihi bunun eşsiz örnekle- riyle doludur. Bütün Türkler. her devirde dilini yabancı tesirlerden uzak tutmak için bütün gayretiyle çalışmışlar ve âdeta ya- bancılardan kıskanmışlardır. Türklcrdeki İmparatorluk fikrinin oluşması ve çok çe- şitli din ve medeniyetlerle sık sık müna- sebetler olduğundan, Türkçe de ister iste- mez tesir altında kalmıştır. Bu ilk zaman- larda az miktarda olurken, zamanla hızını artırmıştır. En sonunda dilimiz, yabancı te- sirler yüzünden âdeta yok olma tehlikesi ge- çirmeye başlamıştır. Osmanlı İmparatorlu- nun muhteşem devirlerinde dille ilgili her- hangi bir meselesi yoktu. Bu durum kendi- ni Duraklama devrinin sonları ile, gerileme devirlerinde hissettirmiş, ve Tanzimat dev- ri aydınları ise bu hakikati iyice görmüşler- dir. Tanzimat aydınları en iyi çarenin hal- ka doğru giderek yüzyıllardan beri arala- rında açılan uçurumu kapatmanın gerek- tiğini düşünmüşlerdir. Fakat, bunu kendi- leri de uygulama alanına koyamamışlardır. Servet-i Füııun ve Fecr i Ati devirlerinde ise, tanzimatla az uz başlayan sadeleşme durmuş, hattâ geriye sayma da daha da ileri gidilmiştir. Lügatler açılmış ve karşılı- ğı olmayan, kimsenin anlamayacağı şekilde yazmak moda olmaya başlamıştır.

(I)cvaım Var)

\ Sosyal-Ktiltürel ve Ekonomik yönleriyle ^

%4T'

(y*. mmı a

t)

(KASABA, KÖY VK MEZRALAR )

21

•~4

Gürsu Köyü (3)

Okul, gelirini Öğrenci velilerinin bağışlarından ve işletme hakkı okula verilen Kadranı mevk ündeki tarladan, okul bahçesinin yüzünün kiraya verilmesinden sağlamaktadır.

Gürsu İlkokulundaki öğretmenler, köylü ile devamlı iyi ilişkiler içerisinde bulanmuş olup, köyde yapılan her işte öğretmen köylünün yanında olmuş, köylü -öğretmen işbirliğiylo okul, elektrik, su, yol ve telefon gibi hizmetler gelmesinde yardımcı olrnuş, köyün gelişmesinde ve değişmesinde öğretmenlerin büyük katkısı olmuştur.

Okul öğretmenleri, çevre okullarla iyi ilişkiler içerisinde ol- muş ve y ilsen u gezileriyle yanynna gelmektedirler.

Okulda eğitim ve öğretim normal olarak devamlı yürütülmüştür. Son yıllarda öğretmenlik yapan Oğetmenler, koy halkından oldukların- dan okul içi ve okul dışı çalışmalarda yararlı faaliyetler göstermişler- dir. Her yıl yatılı okul imtihanlarına giden öğrenciler için yetiş t irme - kursları açarak, öğrencilerin yatılı okullara gitmelerini sağlamışlardır. Köyde memurların °u 20’ si bir üst okula gitmektedir. 1983 öğretim yılı sonuna kadar okuldan 657 öğrenci mezun olmuştur. Ayrıca 1045 yılına kadar okulumuzda üçüncü sınıfa katlar okuyan 23 öğrenci de ûçııocü sınıf dan köy enstitüsüne giderek öğretmen olmuştur.

Okulun kendi gücüyle Atatürk’ün yüzüncü doğum yıl dönümünde köylü-okul işbirliğiylo okulun önüne Atatürk biistıi yapmıştır. 19 Haziran 1982 yılında Amasya Valisi KAınil Demiretoğlu tarafından açılılışı yapılmıştır.

(DEVAMI VAR)

.v: >; >:-:v y ▼. v *•>;* >. .* :v» v.y>;

MÜJDE!

İŞTE BEKLEDİĞİNİZ FIRSAT... 5

n

Zafer Pazarlama kısa bir süre İçin hizmeti ayağınıza kadar getirdi, y İstediğiniz Ansiklopediyi Bu gün alın, bir yılda ödeyin. °u 30 kağıt K zammından etkilenmeden eski fiyattan, hem de uygun ödeme şartla- Ş nyla... |

Artık «Çocuğuma Derslerinde yardımcı olamıyorum* diye üzülmek Jf

yok. işte tam zamanı, çocuğunuza istediğiniz ansiklopediyi taksitle a- S, lın. Hem siz yararlanın, hem çocuğunuz yararlansın. &

Türkiye’nin en kıymetli ansiklopedilerini sizler için seçtik. UNUT- MAYIN KISA BİR SÜRE İÇİN... Eski fiyattan, gayemiz her eve bir tKütüphane* açmak

İddia ediyoruz! Bu eserlerin, bizden daha uygun şartlarla dağıtı- mını yapan firma yok...

Zafer Pazarlama, Doğu Pazarlama ve Aysun PazarlamaVıın İşbirliği ile gerçekleştirilen bu hizmetten yararlanın.

—AYRINTILI BİLGİ İÇİN ÜCRETSİZ BROŞÜR İSTEYİNİZ—

Adres : Zufer TURHAN Selûnilt Ccıd. 3/1 / <2* : 3 3078 |

Ankara

I lluzirııiı IUSI Kırilıiııe Undur l’cışoucıclcı UYSAL KIRTASİYE dun bilgi ıılubllIrHİııl/.

SI

NOTt Salıyl.rıııııı l:aturalıdtr: Vergi i. devinden y.rttrlan.ttllir.ini.

A X A AA AAA'.A'AA-VA'AA l‘AA» AA A.4 Ki

Sayfa : 4

YEKİ TAŞOVA

Cama 25/5/1984

İLÇEMİZDEN HERGİİN KALKAN

OTOBÜSLER

AMASYA TUH

Ankara Gündüz 11.00

« Gccc 22.30

İstanbul I8.00

Bursa-Balıkcsir 1 7.3o

Şİ Rİ.N-MİSTUR

Samsun 8. 15

Ankara Gündüz 10.00

« Gccc 22.30

İzmir İstanbul

ERI3AA TUH

Samsun 7.30

« 9.00

Ankara Gündüz 10.00

« Gccc 22.00

İstanbul 10.30

17.00

17.30

KOYUNCUOĞI.U

Samsun

«

Turhal

17.00

7.30

9.30

9.00

Yeni TAŞOVA

Günlük Mahalli Siyasî Gazete İlân Tarifesi

Resmî İlânların tek sütunda santimi 300 TL. Tapu ıcsçil. İcra ve tüzük İlânlarının tek sütun da santimi 100 TL. dir.

Kongre ilanları -1000 TL.

Dc£um ve teşekkür 750 TL.

Zâyl İlânları 750 TL.

A II ON I-: TAKİFKSt Yurtiçi 6 aylık 2500 TL.

« 12 « 4000 TL

Yurtdışı 6 aylık 4000 TL.

« 12 aylık 7500 TL.

ELEMAN ARANIYOR

İşyerimizde çalıştırılmak üzere •mdastri Meslek Lisesi Torra-Tes- viyc Bölümü mezunu eleman aran- maktadır.

Müracaat :

IIA-MK-KA

İmalât ve Ticaret Sanayii MEHMET KAKA (HACI USTA)

<ZT i I TAŞOVA

..Sp©?„Spor..Sp©r..Spor..Spor..<;p

üluköyspor, Erbaa spor ile Pazar günü karşılaşıyor.

Uluköy Kasabası futbol takımı bu hafta Krbaaspor ile karşılaşı- yor.

27 Mayıs Pazar gü- nü Uluköy sahasında yapılacak karşılaşmaya Lluköyspor hırslı ve id- dialı olarak hazırlanı-

yor.

Maç öncesinde tek- nik sorumlu Mustafa Kayıkçı şunları söyle- di:

•* Bu hafta saha- mızda, Krbaaspor ile büyük bir karşılaşma yapacağız. Takımıma

ve oyuncularıma güve- nim sonsuzdur. Maçı kazanmak için oynaya- cağız. Bütün sporsever- leri bu büyük maça dûvet ediyorum”

Lhıköyspor'a bu ö- ncmli karşılaşma için başarılar dileriz.

I Lüzumlu Telefonlar

İ. H. Lisesi öğrencileri

Kaymakamlık

Savcılık

Emniyet

Jandarma

Sağlık Ocağı

İtfaiye

Belediye

Müftülük

TEK

Vergi Dairesi

1

3

38

37

18

O

6

29

213

306

da öğrenci ve öğret- menlere cemaat tarafın- dan başarılar ve Allah razı olsun dilekleri su- nuldu. Proğraın. son

(Baştarafı S. 1. do) sınıfların Hadis dersleri öğretmeni olan Musta- fa Çay'ın Kur’an-ı Ke- rimeden bir sûre oku- masıyla sona erdi.

3ize göre

(Daytarafı a. 1 dc)

İnsanın kendine yaptığını, başkası yapa-

maz.

Ana sütü ile birlikte verilen anadilini in- kâr, kendini ’nkâr gibidir. Tat alma organı- mızla bari tatlı ve anlaşılır konuşalım

Ana hakkı büyüktür...

Yeıi Taşova Matbaası

Hizmetinizde olmaktan kıvanç dayar.

Gazete Dergi Kitap

Kartvizit - Kartadrcs - Hcrlür Bayram tebriği Başlıklı Zarf Başlıklı kâğıt

Günlük Parekente Satış Fişi Sipariş Fişi

Doğuın-Ültim kâğıtları - Nüfus kâğıt örnekleri ikametgâh, tyihal kâğıdı

Dernek ve Kooperatif makbuz ve kâğıtları

..ve Bilumum matbu evrak tekrenk ve renkli olarak itina ile yapılır.

MATBAAMIZ OTOMATİK BASKI MAKİNALARIYLA EMRİNİZDEDİR.

$r ADRES: Hüscyinaltun Pasajı Kat: 1

Teli : 347 - TAŞOVA